Тайванська HTC звільнить кожного четвертого співробітника Рішення випускати дорогі смартфони замість дешевих не окупило себе – компанія переживає не найкращі часи

Тайванська компанія з виробництва смартфонів HTC повідомила про те, що зменшить чисельність персоналу майже на 25%. Причиною стало падіння продажів, а відповідно, і прибутків компанії. В HTC  вважають, що скорочення персоналу дозволить краще управляти ресурсами. Про це повідомляє інформагентство Reuters, на яке посилається TAdviser.
Згідно з заявою компанії,  у виробничому підрозділі на Тайвані буде звільнено близько 1500 чоловік. Станом на червень 2018 року весь штат компанії налічував 6450 чоловік, таким чином, без роботи залишиться кожен четвертий співробітник. Завершити кадрову чистку планується до вересня.
Reuters зазначає, що звільнення стали частиною широкої стратегії, спрямованої на об'єднання підрозділів з випуску смартфонів і пристроїв віртуальної реальності в одну структуру в кожному регіоні. У 2017 році HTC передала близько 2 тис. спеціалістів (в основному з розробки телефонів) компанії Google. Втрата спеціалістів та нові звільнення ставлять під сумнів майбутнє тайванської компанії, вважає інформагентство.
Колись HTC входила в десятку найбільших в світі виробників смартфонів, проте компанія не витримала конкуренції з боку Apple, Samsung і китайських гравців.
Зокрема, компанія відмовилася від створення дешевих смартфонів і позбулася підрозділу з розробки моделей Google Pixel. В рамках трансформації бізнесу HTC все більше уваги приділяє розробкам в галузі віртуальної реальності.
Компанія не розкриває обсяг продажів смартфонів. За даними аналітиків, частка HTC на світовому ринку в 2017 року не досягла і 1%. У 2017 році HTC поставила на ринок менше 10 млн смартфонів, і пророкують, що в 2018 році показник опуститься до 2 млн пристроїв.
У лютому 2017 року HTC заявила про відмову від випуску бюджетних смартфонів на користь більш дорогих і прибуткових пристроїв, при зниженні числа їх моделей.
HTC вважає, що джерелом її проблем стали слабкі продажі в Китаї і недостатньо високий попит на дорогі смартфони. За перші три місяці після появи флагмана HTC One M9 на ринку його поставки були на 44% нижчими порівняно з попередником HTC One M8.
На тлі цих проблем HTC змушена скорочувати бізнес і чисельність персоналу. У лютому 2018 року HTC оголосила про звільнення частини співробітників в своєму американському офісі. За даними Digital Trends, тоді компанію покинули близько 100 осіб, в тому числі президент підрозділу з випуску смартфонів Чіалін Чанг.
Збитки компанії за 2017 рік склали $580 млн, що вдвічі перевищує капітал самої компанії.
Нагадаємо, у вересні 2017 року стало відомо про те, що компанія HTC домовилася з корпорацією Google про продаж їй мобільного підрозділу HTC, що відповідає за виробництво смартфонів Pixel. Сума операції склала $1,1 млрд.
Нагадаємо, експерти дійшли висновку, що смартфони на Android не такі безпечні, як нам здається, і вирахували компанії, які найбільш халатно ставляться до безпеки своїх гаджетів.

Комментарии